Felix

Felix

IMG_0010_crop

IMG_0009_crop

IMG_0022_crop

IMG_0012_crop

Felix skapades under kursen “Hem Ljuva Hem”, ett samarbete mellan Linnéuniversitetet och IKEA. Briefen från IKEA löd “Needs and functions for balconies”. Det finns en stor problematik i storstäder i bl.a. Japan och Ryssland då balkonger mestadels är väldigt små och används vanligtvis som ett förrådsutrymme snarare än en balkong. Felix är ett flexibelt förvaringssytem för balkongen skapat med en grundidé om att gå tillbaka till balkongens grundsyfte, att koppla av och umgås på. Detta kan Felix hjälpa till med genom att erbjuda förvaring, avlastning och avkoppling i en och samma möbel. Felix mått är anpassad efter flera produkter i IKEAs sortiment vilket gör det möjligt för kunden själv att skräddarsy och kombinera Felix efter sina egna behov och önskemål. Formspråket har inspirerats av Grythyttans klassiska utemöbler samt 1920-talets Bauhaus för att koppla samman trädgårdskänslan med stilren, tidlös och praktisk design.   

Felix was created during the course "Home Sweet Home", a collaboration between Linnaeus University and IKEA. The brief from IKEA was "Needs and functions for balconies." There is a big problem in big cities like Japan and Russia where balconies are mostly very small and is usually used as storage space rather than a balcony. Felix is a flexible storagesystem for the balcony created with an idea of going back to the balcony's basic purpose, to relax and hang out. Felix can help you with this by offering storage, unloading and relaxation in one single piece of furniture. Felix measures is adapted for multiple products in the IKEA range, which enables the customer to customize and combine Felix after their own needs and desires. The design language is inspired by Grythyttans classic outdoorfurniture and 1920s Bauhaus to connect garden feel with a stylish, timeless and practical design.

pallforvaring_olga_konext_relax

pallforvaring_Kontext4_fika

pallforvaring_kontext3

packetering_3Paketering

                  Montering montering grå Rätt_med_pil